Peedibrownied

Kategooriad: ,

Koostisosad

• 700 g toorest pee�
• 100 g võid
• 250 g tumedat šokolaadi
• 1 tl vanillsuhkrut
• 250 g suhkrut (nt Demerara, aga sobib ka nt erütritool või palmisuhkur)
• 4 muna
• 120 g täisterajahu või kaerajahu
• 25 g kakaopulbrit
• Peotäis pähkleid (nt pekanipähklid)

Valmistamine

Keeda ja koori peedid. Kuumuta ahi 180 °C-ni. Määri küpsetusvorm võiga (parem on
sügavam vorm). Haki šokolaad jämedalt, tükelda või ja tõsta koos pee�dega blenderisse
või köögikombaini. Lisa vanillsuhkur. Vahusta munad ja suhkur kohevaks heledaks
vahuks. Sega juurde peedimass. Sõelu hulka jahu ning kakaopulber, puista sisse pähklid
ja sega õrnalt läbi.

Vala tainas vormi ning küpseta 25 min. Jahuta vormis täielikult maha ja lõika siis
ruutudeks.